Leasing

Leasing

LEASING

De fleste har hørt om leasing, måske ved du, at leasing kan gøre din drømmebil til virkelighed. Overvejer du leasing, er der flere leasingformer at vælge imellem.

De mest almindelige er erhvervsleasing – privatleasing - splitleasing eller sæsonleasing. Her på siden finder du informationer om leasing.


FLEXLEASING

Flexleasing er en bilfinansieringsmetode, der primært bruges til biler i mellemklassen, og op til dyre luksusbiler, som har en meget høj registreringsafgift. Med flexleasing har du mulighed for at betale forholdsmæssig afgift – også kendt som periodeafgift. Det betyder, at man i stedet for at betale den fulde registreringsafgift ved indregistrering af bilen, betaler en procentdel af afgiften månedsvis. Ved flexleasing opnår du dermed en bedre pleje af din formue, og mindre kapitalbinding. Det gør flexleasing meget attraktivt for specielt luksusbiler.


ERHVERVSLEASING

Erhvervsleasing betyder, at firmaet betaler alle omkostningerne forbundet med bilen. Bruger du bilen privat, skal du beskattes af fri bil.

Fordele ved erhvervsleasing:

  1. Mindske belastningen af likviditeten i virksomheden
  2. Gunstig beskatning af fri bil: Beskatningen, er ligeledes fordelagtig ved erhvervsleasing af en brugt bil. Beskatningen for biler som er ældre end 36 mdr. bliver beregnet ud fra den faktiske handelsværdien og ikke nyprisen, og der er derfor mange penge at spare.
  3. Få en leasingaftale på forholdsmæssig afgift, som resulterer i en attraktiv månedlig ydelse, set i forhold til at finansierer bilen på fuld afgift. 
 

SÆSONLEASING

Er du glad for din cabriolet om sommeren, og vil du gerne undgå, at der kommer sne og salt på bilen om vinteren, så er sæsonleasing for dig!

Ved sæsonleasing vælger du nemlig selv hvornår du kunne tænke dig at lease din bil - og hvornår du ikke vil.


SPLITLEASING

Ved splitleasing, deles alle udgifter til bilen mellem virksomheden og medarbejderen. Fordelingen på dette sker ud fra, hvor meget af kørslen, der erhvervskørsel og hvor meget der er privat kørsel.

Fordele for medarbejderen: dette betyder, at den høje beskatning helt undgås. Dette er specielt fordelagtigt for biler i luksusklassen. Køres der primært erhvervsmæssigt, bliver udgiften til bilen meget lav, sammenlignet med en traditionel firmabilsordning.

Fordele for virksomheden er endnu flere: Udgifterne mindskes, da medarbejderen selv betaler hans egen del af driftsomkostningerne. Bilen indregistreres på en flexleasingordning, så registreringsafgiften kun betales for ét år ad gangen, mindskes kapitalbindingen ligeledes.


LÆS MERE OM

Flexleasing

Erhvervsleasing

Sæsonleasing

Splitleasing