Hvordan læser du en kontrakt på en flexleasing aftale?

Hjem » Hvordan læser du en kontrakt på en flexleasing aftale?

Er du i tvivl om hvordan du læser en kontrakt på en flexleasing aftale? Der er 3 punkter i din leasingkontrakt som du skal være opmærksom på – for din egen skyld. Det er henholdsvis Kunde, Aktiv og finansieringsdetaljer. En leasingaftale er umiddelbart rimelig let at forstå, men det er typisk under finansieringsdetaljerne, at leasingtagere (som muligvis ikke har en god regnskabsforståelse) falder i. Dette er derfor en guide til hvordan du skal læse din leasingaftale eller leasingforslag.

Kunde:

Som altid (og som ved enhver anden aftale), så skal du være sikker på, at du eller leasingselskabet har indtastet dine personlige oplysninger ind korrekt.

Aktiv:

“Aktivet” i dette tilfælde referer til leasingbilen. Du skal naturligvis sørge for at tjekke, at bilens mærke og model stemmer overens med det aftalte. Derudover, kan det i nogle tilfælde også være særdeles vigtigt at tjekke op på, at stel nummeret passer med bilens model og årgang. Du kan slå stelnummeret op på denne side og tjekke om alt er som det skal være. Dog er det i de færreste tilfælde, at det er nødvendigt.

Finansieringsdetaljer (VIGTIGSTE):

Dette afsnit handler om finansieringsdetaljerne på leasingaftalen, og her er de fleste typisk bekendte med leasingydelsen, udbetaling og restværdien. Husk på, at når du ser et tilbud, hvor priserne på et leasingaftale er eksklusiv moms, så er tilbudet rettet til erhvervskunder. Derimod, hvis prisen er inklusiv moms, så er prisen rettet til private kunder. Dog skal det siges, at du sagtens kan regne dig frem til hvor meget prisen ville være alt efter hvilken pris du eftersøger. Altså, hvis prisen er inkl. moms, så ganger du selvfølgelig prisen med 0,8, så vil du få prisen eks. moms. Omvendt, hvis prisen er eks. moms, så skal du gange prisen 1,25.

Eksempel: Udbetaling: kr. 80,000 inkl. moms – 80,000*0,8 = 64.000 (eks. moms)

Særligt, skal du være opmærksom bilens restværdi. Det er noget Importbilen understreger overfor kunder gang på gang. Vi har oplevet, at mange kunder er hoppet på noget der ligner et godt tilbud – bare for at finde ud af, at de skal betale en regning efter leasingperioden er afsluttet. Du kan læse meget mere omkring hvad restværdien betyder og hvordan du kan sikre dig en god restværdi på din kommende bil her.

Vil du lære mere om flexleasing?

Så bliv kontaktet af en af vores kompetente rådgivere


Kontakt

Email

Telefon

Adresse

Olgasvej 5, 2950 Vedbæk