Erhvervsleasing af bil

Hjem » Erhvervsleasing af bil

Erhvervsleasing betyder, at firmaet betaler alle omkostningerne i forbindelse med din bil.
Hvis du kører privat, så bliver du beskattet.

Få alt du gerne vil vide om erhvervsleasing her på siden eller ved at kontakte os.

Erhvervsleasing af firmabiler bliver mere og mere udbredt. Det er ingen hemmelighed, at virksomheder i dag ønsker fleksibilitet i deres erhvervsleasing aftaler.

Aftaler indgået med erhvervs leasing er efterhånden mere almindeligt end sjældent, inden for alt lige fra kopimaskiner til biler. Den økonomiske uafhængighed ved erhvervsleasing fremfor at købsaftaler, er meget værd for virksomheder i dag. De store midler skal ikke op af lommen, og medarbejderne kan hurtigt blive fornuftigt kørende for meget små penge.

Hvordan fungere erhvervsleasing?

Erhvervsleasing foregår typisk ved, at kunden finder den bil han/hun gerne vil køre i. Herefter sætter vi jagten ind for at finde den helt rigtige bil. Vi bruger vores store netværk i Tyskland, hvor bilerne er i tip top stand, med masser af udstyr.

Når du har din leasing af firmabil gennem Importbilen.com får du oplevelsen af service når det er bedst. Vi sørger for at alle vores biler leveres med fuld servicebog, så du kan være helt sikker fra det øjeblik du beslutter dig for at vælge en erhvervsleasing på din nye bil.

Send os en forespørgsel idag

Det er gratis og uforpligtende. Listen med fordele er lang, og vi deler meget gerne ud af vores viden og erfaring, for at sikre dig, den bedste løsning.


Kontakt

Email

Telefon

Adresse

Olgasvej 5, 2950 Vedbæk

Erhvervs leasing – en alternativ finansieringsform

Erhvervsleasing minder på mange måder om at leje. Det er en kontrakt, hvormed du får brugsretten til en vare, eksempelvis en bil, til en aftalt pris, til en aftalt periode med faste brugsvilkår. Kontrakten kaldes en leasingaftale og er udstedt af leasingselskabet.

Erhvervsleasing eller køb?

Når du indgår en aftale om erhvervsleasing, er det på en fast kontrakt for en nærmere fastsat periode. Leasingaftalen på en firmabil løber normalt fra 12 – 48 måneder, hvilket afspejler sig i det månedlige beløb til leasingselskabet.

Der findes to forskellige former for erhvervsleasing – det er enten finansiel erhvervsleasing eller operationel erhvervsleasing. Vi arbejder mest med operationel leasing, det betyder, at du som leasingtager selv skal stå for restværdien af bilen når leasingperioden er udløbet.

Det er vigtigt at du sætter dig godt ind i dine behov når du skal lease en bil med erhvervsleasing.
Hvor mange kilometer kører du om året, hvor meget vil du beskattes af din nye firmabil, hvor lang tid vil du køre i bilen, skal du selv sørge for at få solgt bilen efter endt leasingperiode, eller skal leasingselskabet tage sig af det hele.

Der er mange muligheder når du vil lave en erhvervsleasing, men hos Importbilen sidder vi klar til at hjælpe dig igennem de mange forskellige tilbud.

Tid til ny bil?

Se alle vores biler på lager lige nu

Regler ved erhvervsleasing

Hvis du pt. har en leasingbil, eller du overvejer at få en leasingbil, har du måske hørt, at Finansloven 2020 er endeligt vedtaget, står det nu klart at mange firmabilister, som kører på en traditionel erhvervsleasing, vil få en kedelig ekstraregning – desværre også med tilbagevirkende kraft.

Den gamle beregning af beskatning

Ganske kort fungerede den gamle beskatning af firmabil således, at de første 36 måneder kiggede man på bilens faktura pris incl. Udstyr, Registreringsafgift, moms, leverringsomkostninger.

Den nye beregning af beskatning

Den ændrede praksis betyder, at i fremtiden kommer denne beskatning kun til at være gældende i 3 måneder. Herefter vil der være en teknisk beregning af nyprisen. En teknisk beregning tager udgangspunkt i hvad en tilsvarende ny bil koster – dvs. den pris som prisskiltet viser hos en forhandler, eller med andre ord den pris som privatpersoner kan købe en tilsvarende for.

Stigning i beskatning under de nye regler

Betydning for en typisk firmabil kommer til at stige. Biler som Mercedes, Audi, BMW, Volvo, eller VW kommer til at stige mellem 20.000 kr. – 100.000 kr.

Løsning på de nye stigninger af beskatningsværdier

Løsningen på denne stigning er nemlig at vælge en af vores biler som har massere af udstyr, lavt kilometertal, og fuld garanti, men som er over 36 måneder. Her beregnes beskatningsgrundlaget nemlig ud fra bilens pris uden afgift og registreringsafgift, hvilket i mange tilfælde betyder en halvering af beskatningsgrundlaget i forhold til en fabriksny bil. På den måde spare du penge i beskatning, samtidig får du typisk en bil med væsentlig mere udstyr.

Detaljerne vil vi ikke bruge mange ord på, men derimod er det nu endnu mere tydeligt, at der er store fordele for alle ved at tænke flexleasing af en nyere brugt bil, i stedet for traditionel erhvervsleasing af en ny bil. 

Fordele ved erhvervsleasing

Fordelene er mange ved leasing af brugt firmabil. Her er 7 fordele:

1. Lavere beskatningsværdi

En bil, der er mere end 36 måneder gammel, har en markant lavere beskatningsværdi, ca halvering i forhold til en ny.

2. Mere for pengene

En bil, der importeres og har nogle år på bagen, har ofte markant mere udstyr og større motor end traditionelle nye firmabiler. Det giver dig langt større køreglæde, og virksomheden får en lavere omkostning. 

3. Billigere at vedligeholde

Langt de fleste biler nu om dage er kvalitetsbiler med lange serviceintervaller, og er kun marginalt dyrere i vedligeholdelse end en helt ny bil. For kunder, der lægger stor vægt på tryghed, kan en teknisk garanti tilkøbes. 

4. Lavere omkostninger

Hvis der indgås en leasingaftale for 12 måneder ad gangen, betyder det en faldende beskatningsværdi for dig, og derved lavere privat omkostning fra år til år.

5. Fleksibilitet i forhold til lovændringer

Ved en løbetid på 12 måneder, er sårbarheden for lovændringer langt lavere, netop set i lyset af de nye regler i forbindelse med Finansloven 2020. 

6. Der tages højde for ændringer i forretningen

Virksomheden har langt større fleksibilitet, fx hvis medarbejderen stopper midt i leasingperioden.

7. Rigeligt med muligheder

Flexleasing muliggør splitleasing, der helt fjerner beskatning af firmabil.

Bliv ringet op af vores konsulent

Det er gratis og uforpligtende – og med mange års erfaring indenfor erhvervsleasing, er der garanti for, at du bliver klogere på dine valg

Læs mere om de forskellige leasingtyper hos Importbilen

flexleasing

Flexleasing

Flexleasing er en bilfinansieringsmetode, der primært bruges til biler i mellemklassen, og op til dyre luksusbiler, som har en meget høj registreringsafgift. Med flexleasing har du mulighed for at betale forholdsmæssig afgift – også kendt som periodeafgift. Det betyder, at man i stedet for at betale den fulde registreringsafgift ved indregistrering af bilen, betaler en procentdel af afgiften månedsvis.

Sæsonleasing

Sæsonleasing

Er du glad for din cabriolet om sommeren, og vil du gerne undgå, at der kommer sne og salt på bilen om vinteren, så er sæsonleasing for dig!

Ved sæsonleasing vælger du nemlig selv hvornår du kunne tænke dig at lease din bil – og hvornår du ikke vil.

Splitleasing

Ved splitleasing, deles alle udgifter til bilen mellem virksomheden og medarbejderen. Fordelingen på dette sker ud fra, hvor meget af kørslen, der erhvervskørsel og hvor meget der er privat kørsel.