Hvad sker der når leasingperioden er afsluttet?

Hjem » Hvad sker der når leasingperioden er afsluttet?

Hvad sker der med bilen når leasingperioden er afsluttet?
Inden din leasingperiode slutter skal du beslutte hvad der skal ske med din bil. Da du indestår for restværdien, er du forpligtet til at frikøbe bilen fra leasingfirmaet eller anvise en køber til den restværdi som er blevet aftalt ved aftalens start. Der er forskellige løsningsmuligheder som vil blive gennemgået, så du er bedre klædt på til den løsning der passer bedst til dig.

Forlængelse: Du har mulighed for at forlænge leasingperioden med minimum 12 måneder og vi beregner et nyt tilbud baseret på restværdien i bilen. Ved en forlængelse sparer du hjemtransport, toldsyn, klargøring og nr. plade da det allerede er på plads. Denne løsning er meget populær da udgifterne er væsentlig mindre og du kender bilen.

Salg: Da bilen er uden afgift efter endt leasingperiode kan den med fordel sælges til forhandlere i Danmark og i udlandet. Sælger du bilen til et højere beløb end restværdien, tjener du penge. Er salgsprisen mindre end restværdien, skal du selv betale resten. Du kan naturligvis også sælge bilen til en i din famille eller vennekreds, din nabo eller på Bilbasen.

Frikøb: Du kan vælge at frikøbe bilen og betale fuld afgift. Denne løsning er lidt en gråzone fra SKAT og bliver sikkert gjort ulovlig inden længe. Men så kan du jo sælge bilen til din ægtefælle først….

Leasingfirma indestår for restværdien: Du kan godt lave en aftale med leasingselskabet at de indestår for restværdien, dvs. du bare afleverer nøglen når perioden er afsluttet. Denne løsning vil typisk have nogle restriktioner i form af bl.a. begrænset km antal, overholdt service bog og udbedret skader inden aflevering. Men det er forskelligt fra selskab til selskab. Sørg for at læse kontrakten grundigt hvis du får denne løsning så du ikke får en ekstra regning ved afleveringen.

Hvis du vælger en ny bil?
Vælger du en ny bil gennem Importbilen er vi naturligvis behjælpelig med at sælge din gamle bil igennem vores netværk – og vi har ofte succes med at sælge eller genlease bilen til andre eller nye kunder. Og når du vælger Importbilen igen har du mulighed for at vente med at betale 1. gangs ydelsen indtil din gamle bil er solgt.

Kan man overflytte sin nuværende aftale til Importbilen?
Det kommer an på om der i din nuværende kontrakt står at du gerne må opsige aftalen før udløb. Vi tager naturligvis udgangspunkt i den restværdi der er i bilen og beregner altid et uforpligtende tilbud til dig inden du beslutter dig.

Uanset hvad du vælger af ovenstående valgmuligheder, står vi hos Importbilen klar til at hjælpe med råd og vejledning, så du trygt og sikkert kan komme videre med en ny bil.

Tags: ,

Kategori:

Skrevet af Importbilen