Nye regler for beskatning

Hjem » Nye regler for beskatning

Hvis du pt. har en leasingbil, eller du overvejer at få en leasingbil, har du måske hørt, at Finansloven 2020 er endeligt vedtaget, står det nu klart at mange firmabilister, som kører på en traditionel erhvervsleasing, vil får en kedelig ekstraregning – desværre også med tilbagevirkende kraft.

Den gamle beregning af beskatning

Ganske kort for fungerede den gamle beskatning af firmabil således, at de første 36 mdr. kiggede man på bilens faktura pris incl. Udstyr, Registreringsafgift, moms, leverringsomkostninger.

Den nye beregning af beskatning

Den ændrede praksis, betyder at i fremtiden kommer denne beskatning kun til at være gældende i 3 mdr. herefter vil der være en teknisk beregning af nyprisen. En teknisk beregning tager udgangspunkt i hvad en tilsvarende ny bil koster – dvs. den pris som prisskiltet viser hos en forhandler, eller med andre ord den pris som privatpersoner kan købe en tilsvarende for.

Stigning i beskatning under de nye regler

Betydning for en typisk firmabil kommer til at stige. Biler som Mercedes, Audi, BMW, Volvo, eller VW kommer til at stige mellem 20.000 kr. – 100.000 kr.

Løsning på de nye stigninger af beskatningsværdier

Løsningen på denne stigning er nemlig at vælge en af vores biler som har massere af udstyr, lavt kilometertal, og fuld garanti, men som er over 36 måneder. Her beregnes beskatningsgrundlaget nemlig ud fra bilens pris uden afgift og registreringsafgift, hvilket i mange tilfælde betyder en halvering af beskatningsgrundlaget i forhold til en fabriksny bil. På den måde spare du penge i beskatning, samtidig får du typisk en bil med væsentlig mere udstyr.

Detaljerne vil vi ikke bruge mange ord på, men derimod er det nu endnu mere tydeligt, at der er store fordele for alle ved at tænke flexleasing af en nyere brugt bil, i stedet for traditionel erhvervsleasing af en ny bil. 

Fordele ved at vælge en brugt firmabil

  1. En bil, der er mere end 36 måneder gammel, har en markant lavere beskatningsværdi, ca halvering i forhold til en ny.
  2. En bil, der importeres og har nogle år på bagen, har ofte markant mere udstyr og større motor end traditionelle nye firmabiler. Det giver dig langt større køreglæde, og virksomheden får en lavere omkostning. 
  3. Langt de fleste biler nu om dage er kvalitetsbiler med lange serviceintervaller, og er kun marginalt dyrere i vedligeholdelse end en helt ny bil. For kunder, der lægger stor vægt på tryghed, kan en teknisk garanti tilkøbes. 
  4. Hvis der indgås en leasingaftaler for 12 måneder ad gangen, betyder det en faldende beskatningsværdi for dig, og derved lavere privat omkostning fra år til år.
  5. Ved en løbertid på 12 måneder, er sårbarheden for lovændringer langt lavere, netop set i lyset af de nye regler i forbindelse med Finansloven 2020. 
  6. Virksomheden har langt større fleksibilitet, fx hvis medarbejderen stopper midt i leasingperioden.
  7. Flexleasing muliggør splitleasing, der helt fjerner beskatning af firmabil.

Bliv ringet op af vores konsulent

Det er gratis og uforpligtende – og med mange års erfaring indenfor erhvervsleasing, er der garanti for, at du bliver klogere på dine valg

[products limit=”3″ columns=”3″]

Tags: , , , ,

Kategori:

Skrevet af Importbilen