Hvad er flexleasing restværdien?

Hjem » Hvad er flexleasing restværdien?

Hvad er restværdien på min flexleasing aftale?

Restværdien er det beløb du er forpligtet til at frikøbe bilen til efter endt leasing periode, og er i vores optik, lige så vigtig som både udbetalingen og den månedlig ydelse. Er restværdien for høj, skal du betale differencen mellem restværdien, og hvad du reelt kan sælge bilen til. Lad os sige at restværdien på din BMW 520 er beregnet til kr. 150.000, men du kan kun finde en køber som er villig til at betale kr. 135.000, så er du forpligtet til at betale differencen på kr. 15.000.

Hvordan beregnes restværdien af en flexleasing aftale?

Alle alm. biler mister værdi over tid, og kunsten er at beregne hvad bilen er værd efter en given periode. Afhængigt af hvor mange km du kører, skal bilens nedskrives med en vis %. Tommelfingerreglen er et sted mellem 15-22%, men hvis du kører mange km årligt, er det en god ide at nedskrive bilen yderligere, så du sikre at du ikke skal tager et stort tab på bilen, efter din leasing aftale er stoppet.

Kan en anden indestå for restværdien?

Hvis forhandleren tilbyder at indestå for restværdien, betyder det at du som leasingtager blot afleverer bilen, og ikke skal foretage dig yderligere. Bilen skal naturligvis gennemgås kosmetisk, men du har ingen risiko i forhold til restværdien. Hvis forhandleren tilbyder en flexleasing aftale, hvor forhandleren indestår for restværdien, kan det være en god ide at få 2 tilbud, et hvor du selv indestår for restværdien, og et hvor forhandleren indestår for restværdien. Så får du det mest retvisende billede af din flexleasing aftale.

Hvorfor er restværdien på en flexleasingaftale uden registreringsafgift?

Når du flexleaser betaler du kun registreringsafgiften for den periode du har bilen. Derfor er restværdien på biler der er flexleaset altid uden registreringsafgift efter endt leasing periode. Det giver bl.a. den fordel at du kun nedskriver værdien på selve bilen, og ikke på afgiften, og at du har lettere ved at sælge en bil uden afgift, da forhandlere i DK, ikke binder så meget kapital i deres varelager, samt at udenlandske forhandlere også bliver en mulighed.

Kategori:

Skrevet af Importbilen