Sådan gør du et sikkert bilkøb

Hjem » Sådan gør du et sikkert bilkøb


Hvad er det egentlig for et spil, der foregår i kulissen, når du skal købe en ny bil? Det kan være utrolig svært at gennemskue markedet og de mange forhandlere derude. Måske har du flere gange spurgt dig selv om, hvad du egentlig bør overveje og tage stilling til for at træffe et sikkert og rigtigt valg, når du skal investere i din nye bil.

Naviger rundt på bilmarkedet

Hvis du bare en enkelt gang har undersøgt markedet for biler, så er du sikkert allerede blevet bevidst om, at det er kæmpe stort og fyldt med et utal af fantastiske muligheder, der gør det muligt for dig at finde lige nøjagtig den drømmebil, der har kredset i dine tanker det sidste meget lange stykke tid. Det store udbud gør det bestemt ikke nemmere for dig at navigere rundt i. Særligt som førstegangskøber kan det føles som en jungle. 

Spørgsmål, som hvilket mærke din næste bil skal være, og om du kan få alle dine ønsker opfyldt for det beløb, du har til rådighed, tærer på energien. Samtidig gør du dig måske store overvejelser om, hvorvidt du foretrækker at smide pengene efter en splinterny bil, der mister værdi, så snart du kører væk fra forhandleren, eller om du hellere vil satse og spare penge ved at købe en brugt bil.

Brugt bil eller ej

Uanset om du vælger en brugt eller en splinterny bil, skal du skal være varsom. Du kan blandt andet søge professionel hjælp hos Tjekbil.dk.

I blandt de mange professionelle private forhandlere og professionelle bilforhandlere, som udstråler, at de om nogen ønsker at give dig en god oplevelse og indgå i en ærlig handel, skal du være opmærksom på, at der findes nogle brodne kar. Det er ikke ofte, du hører om forgældede biler, tilbagespolede kilometertællere og biler, som er blevet løjet i bedre stand, end de nogensinde har været, men de er desværre også at finde derude. Med et grundigt forarbejde, kan du undgå disse typer og dermed den dårlige bilhandel. Du kan også søge professionel hjælp hos FDM, som vil være behjælpelige med både juridisk og teknisk hjælp.

Uanset om du køber en brugt bil hos en forhandler eller privat, er det en god ide at tjekke bilen grundigt. Du bør prøvekøre bilen samt gennemgå den for fejl og mangler. Du kan med fordel få en professionel til at foretage en brugtbiltest for at finde eventuelle skjulte fejl og mangler.

Du kan også selv undersøge bilen for fejl ved at indhente bilens nummerplade oplysninger. Når du har indhentet disse, kan du få de oplysninger, som nummerpladen råder over, og dermed danne dig et komplet billede af bilens fortid, inden du skriver under på den langvarige forpligtigelse, der følger med, når du køber en bil.

Gode råd før du underskriver slutsedlen

Der er rigtige mange overvejelser, som du måske ikke vidste, du bør overveje, men som er en god ide at undersøge, før du underskriver slutsedlen. Nedenfor får du seks gode råd om, hvordan du køber ny eller brugt bil,

  • Undersøg bilmarkedet grundigt
  • Find ud af, om du skal have ny eller brugt bil
  • Beslut dig for, om det skal være en benzin, diesel, el eller hybrid bil
  • Hvordan finansierer du dit bilkøb?
  • Undersøg bilen grundigt, hvis du vælger en brugt bil
  • Få tjekket din slutseddel af professionelle

Det sikre eller det vovede valg

Man kan ikke svare entydigt på, om det bedst kan betale sig, at købe en ny eller en brugt bil. Der er fordele og ulemper ved begge valg. Du bør gøre dig overvejelser om dit behov på længere sigt samt din økonomi.

Fordelen ved at vælge en fabriksny bil er, at den ofte er udstyret med det nyeste sikkerhedsudstyr. Desuden vil der være nyvognsgaranti på bilen. Ulempen er, at den med al sandsynlighed mister værdi, så snart du kører hjem fra forhandleren. En brugt bil derimod giver dig mulighed for at få en lidt større bil, for de samme penge, som du vil få en mindre, fabriksny bil for. Dog er der ingen fabriksgaranti på denne. 

Få styr på din økonomi

Du skal overveje, hvilken økonomisk ramme du har at handle bil for, forhandlingen af bilens pris og i sidste ende finansiering. Før du investerer i en bil skal du vurdere, hvad din økonomiske ramme er. Det kan være nemt at blive fristet til en anden model eller ekstraudstyr.

Der findes mange muligheder for, hvordan du kan finansiere dit bilkøb. Du kan få billån hos bilforhandleren, banken eller hos et realkreditinstitut. Du skal blot være opmærksom på, at der kan være mange penge at spare ved at vælge det rigtige billån. Derfor er det tiden værd at bruge god tid på at indhente tilbud til sammenligning.


Tags: , ,

Kategori:

Skrevet af Importbilen