Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon: + 45 53 82 09 11 eller mail: info@importbilen.com

Lamborghini Urus

Lamborghini har tidligere holdt sig til V10- eller V12-motorer i deres biler, men det bliver ikke tilfældet med den kommende SUV, Urus. Det har Stephan Winkelmann, administrerende direktør for Automobili Lamborghini S.p.A., sagt i et interview med Autocar. I stedet bliver bilen udstyret med en 4.0-liters V8-motor med biturbo, der er knapt så tørstig som de sædvanlige benzinslugere, men stadig kan få den firehjulstrukne SUV til at flytte sig – og ikke mindst holde CO2-udslippet nede på et minimum.

Lol2

I hvert fald siger Stephen Winkelman, at man allerede har samlet en protype, der er udstyret med den valgte motor. Bilen er blevet testet på en bane, og her ydede den “meget mere, end man havde håbet på”. Faktisk siger direktøren, at Urus kommer til at blive den hurtigste SUV på markedet, hvilket er lidt af et løfte, for lige nu er verdens hurtigste SUV nemlig Bentleys Bentayga, der klarer 0-100 på bare 4,1 sekunder og har en topfart på 301 km/t.

lol3

Lamborghini vil dog ikke oplyse nærmere specifikationer på bilen – andet end at motoren bliver produceret særligt til Urus. Selv om Lamborghini er en del af VW-gruppen, har man altså valgt ikke at låne en motor fra Audi.

Planen er at fremvise den nye SUV i Genevé 2018, men fordi man er så langt allerede, kan det ske det bliver i Frankfurt 2017.

Credit: Bilmagasinet.

 

En spændende tilføjelse til et bilmærke de færreste nogensinde får råd til, dog regner Lamborghini selv med at de kommer til at sælge omkring 3000 biler om året, noget der vil fordoble Lamborghini’s årlige indkomst.

Ligesom mange af specifikationerne, er prisen stadig ukendt.